2024-03-13 11:15Pressmeddelande

Stort läger i samarbete med First Camp

First Camps maskot Yessi går tillsammans med barn.

I samarbete med First Camp arrangerar Hjärtebarnsfonden ett stort läger på First Camp Hökensås i Tidaholm. Runt 200 deltagare som på något sätt drabbats av medfött hjärtfel kommer samlas på plats mellan den 3 och 6 juli.

– Vi är oerhört stolta och glada att få välkomna Hjärtebarnsfamiljerna till oss på First Camp Hökensås i sommar! Tillsammans med vår destinationschef Monica har vi tänkt igenom hur vi på bästa sätt kan erbjuda något för alla åldrar och  känner att vi kommer att kunna erbjuda ett brett utbud av aktiviteter hos oss. Vi känner oss trygga med att vi kommer skapa upplevelser och glada minnen tillsammans i den vackra naturen på First Camp Hökensås.

Det stora sommarlägret för drabbade familjer arrangerades för första gången 2023 och då i Hestra i Småland. Den här gången byter man destination och i programmet står fiske, bågskytte, vandring, ridning, pyssel, DJ-kurs och fotboll samt mycket mer.

– Vi insåg tidigt att 2023 års succé behöver följas upp, och vi har arbetat under hela hösten och vintern med att få till det. Tack vare bra idéer och fint samarbete med First Camp och kommunikationsbyrån deBrandLab så är det nu möjligt och det är vi så glada för, säger Linda Sundberg, generalsekreterare Hjärtebarnsfonden och fortsätter:
Hjärtebarnsfamiljer runt om i Sverige går på knäna nu. Den ekonomiska situationen gör att de är än mer utsatta och därför är ett läger som det här extra viktigt att arrangera. Vi gör det för att minska utanförskapet och ge en bra livskvalitet.

Miriam Mattisdotter, projektledare och designer på deBrandLab, är också glad för uppdraget.
Att få stödja Hjärtebarnsfonden i deras fantastiska arbete är en stor ära för oss och vi är stolta över att få vara deras partner. Det ska bli så kul att tillsammans få skapa minnen och magiska ögonblick för hjärtebarnen och deras familjer på årets Summercamp. Det kommer bli är en upplevelse som berikar både oss och dem.

Hjärtebarnsfonden stödjer de familjer som drabbats av medfött hjärtfel, samt svensk forskning om medfödda hjärtfel.

För mer information om Hjärtebarnsfondens Summercamp 2024, kontakta kommunikationschef Mattias Barsk: mattias.barsk@hjartebarnsfonden.se


Om Hjärtebarnsfonden

Varje år får föräldrar till 2000 barn i Sverige beskedet att deras barn har fel på hjärtat. Det kan röra sig om allt från mindre hål som växer igen av sig själva till livshotande situationer som kräver omedelbar operation. I dag lever fler än 70.000 personer med medfött hjärtfel och de blir allt fler. Hjärtebarnsfonden är en riksomfattande, oberoende intresseorganisation som sedan 1975 aktivt arbetar för att ge röst åt hjärtebarnen och deras familjer och därmed synliggöra och förbättra deras ofta mycket tuffa livssituation. Hjärtebarnsfonden stödjer också svensk forskning om medfött hjärtfel. Hjärtebarnsfonden samlar drygt 5700 medlemmar i 12 föreningar över hela Sverige.