2023-04-13 05:45Pressmeddelande

Hjärtebarnsläger visar på behov

Barn vid lägereld grillar mashmallows.Platserna till det stora sommarlägret i Småland tog snabbt slut.

När Hjärtebarnsfonden satsar på att arrangera ett stort läger som samlar hjärtebarnen och deras familjer tar platserna slut på några dagar.

"Det är alltid ett risktagande att förändra något som vi gjorde nu men det visade sig vara helt rätt det vi hade på känn" säger Linda Sundberg, generalsekreterare på Hjärtebarnsfonden.

Inför sommarens stora läger på Isaberg i Småland bestämde sig Hjärtebarnsfonden för att erbjuda medlemsbarn gratis deltagande och anhöriga kraftigt subventionerade avgifter för deltagande. De mer än 150 platserna tog slut på fyra dagar.

"Vi vet hur hjärtebarnsfamiljernas ekonomi är extremt drabbad med höga levnadskostnader utöver deras redan sargade ekonomi" säger Linda Sundberg. 

Under vintern gjorde Hjärtebarnsfonden en enkätundersökning bland medlemmar och följare på sociala medier som visade att en del familjer förlorar så mycket som 30.000 kronor i månaden i inkomst, för att de har ett barn med hjärtfel. Att då planera sommarsemestrar och aktiviteter för dina barn kan vara oerhört kännbart i plånboken. 

"Vår kärnverksamhet är våra läger. Och vi vill verkligen finnas där för våra medlemmar på det här sättet. Nu kan de se fram emot en sommar med vila, roliga aktiviteter och minnen för livet", säger Linda Sundberg, Hjärtebarnsfonden.

 

 


Om Hjärtebarnsfonden

Varje år får föräldrar till 2000 barn i Sverige beskedet att deras barn har fel på sitt hjärta. Det kan röra sig om allt från mindre hål som växer igen av sig själva till livshotande situationer som kräver omedelbar operationen. I dag lever fler än 70 000 personer med medfött hjärtfel varav ungefär 30 000 är barn. Hjärtebarnsfonden är en riksomfattande, oberoende intresseorganisation som sedan 1975 aktivt arbetar för att ge röst åt hjärtebarnen och deras familjer och därmed synliggöra och förbättra deras ofta mycket tuffa livssituation. Hjärtebarnsfonden samlar drygt 5 500 medlemmar i 13 föreningar över hela Sverige. www.hjartebarnsfonden.se


Kontaktpersoner

Mattias Barsk
Kommunikationschef
Mattias Barsk