2020-09-29 12:31Pressmeddelande

Trasigt barnhjärta blir musik i ny låt av Amason

För att uppmärksamma problemet med medfödda hjärtfel släpper bandet Amason idag en tolkning av The Knifes ”Heartbeats”. Låtens beat utgörs av inspelade hjärtslag från ettåriga Dante, som föddes med tre hjärtfel. Projektet görs i samarbete med Hjärtebarnsfonden.

Stockholm 2020-09-29: Varje år får 2000 familjer i Sverige beskedet att deras nyfödda barn har fel på sitt hjärta. För att uppmärksamma problemet med medfödda hjärtfel släpps idag på den internationella hjärtdagen; en unik hjärtebarnslåt av det svenska indiepop-bandet Amason. Låten, som är en tolkning av The Knifes Heartbeats”, är extra unik, eftersom beatet är samplade hjärtljud från snart ettåriga Dante, som föddes med tre hjärtfel. 

”Vi på Hjärtebarnsfonden är väldigt glada över att få vara med i det här unika samarbetet till förmån för alla som lever med medfött hjärtfel. Tusen tack till alla engagerade och talangfulla personer som förenats och skapat något alldeles enastående tillsammans med oss”, säger Linda Sundberg, ordförande i Hjärtebarnsfonden.  

”Det är svårt att med ord beskriva hur tacksamma vi är för att vi fick vara med på det här. Mitt i snickrandet av melodier och andra trivialiteter så dyker denna chans upp om att få vara del i något som gör skillnad på riktigt”, säger Amanda Bergman, sångerska i Amason.

Lyssna på låten samt se musikvideon på Hjärtebarnsfondens kampanjsida:
https://www.hjartebarnsfonden.se/heartbeats/

Intäkter från låten går till Hjärtebarnsfonden – organisationen som bidrar till forskning och stöttar barn som drabbas av medfödda hjärtfel och deras familjer.

För mer information om Hjärtebarnsfonden, vänligen kontakta:

Johan Björkman, kommunikationsansvarig, 08-442 46 54, johan.bjorkman@hjartebarn.se

Hjärtfel är den vanligaste medfödda missbildningen.

Ett trasigt barnhjärta förändrar allt. Varje år får 2000 familjer i Sverige beskedet att deras nyfödda barn har fel på sitt hjärta. Det kan röra sig om allt från mindre hål som växer igen av sig själv till livshotande situationer som kräver omedelbar operation. I dag lever fler än 90 000 personer med medfött hjärtfel, varav 20 000 är under 18 år.

Hjärtebarnsfonden är en riksomfattande, oberoende intresseorganisation som sedan 1975 aktivt arbetar för att ge röst åt hjärtebarnen och deras familjer och därmed synliggöra och förbättra deras ofta mycket tuffa livssituation.

Hjärtebarnsfonden samlar drygt 6000 medlemmar i 12 Hjärtebarnsföreningar lokalt förankrade över hela Sverige. En trettonde förening är nationellt verksam och samlar vuxna med medfött hjärtfel, GUCH, (Grown up with Congenial Heart Disease) Det är Sveriges enda patientförening för denna grupp. www.hjartebarnsfonden.se


Om Hjärtebarnsfonden

Hjärtfel är den vanligaste medfödda missbildningen. Ett trasigt barnhjärta förändrar allt. Varje år får 1000 familjer i Sverige beskedet att deras nyfödda barn har fel på sitt hjärta. Det kan röra sig om allt från mindre hål som växer igen av sig själv till livshotande situationer som kräver omedelbar operation. I dag lever fler än 40 000 personer med medfött hjärtfel, varav närmare hälften är under 18 år. Hjärtebarnsfonden är en riksomfattande, oberoende intresseorganisation som sedan 1975 aktivt arbetar för att ge röst åt hjärtebarnen och deras familjer och därmed synliggöra och förbättra deras ofta mycket tuffa livssituation. Hjärtebarnsfonden samlar drygt 6000 medlemmar i 12 Hjärtebarnsföreningar lokalt förankrade över hela Sverige. En trettonde förening är nationellt verksam och samlar vuxna med medfött hjärtfel, GUCH, (Grown up with Congenial Heart Disease) Det är Sveriges enda patientförening för denna grupp.