2023-08-25 12:32Pressmeddelande

Premiär för Hjärtebarnspodden

Bild på ett brustet hjärta med hörlurar på. Hjärtebarnspoddens logo

I veckan har Hjärtebarnsfonden lanserat Hjärtebarnspodden.

– Vi såg ett ökat behov av att kunna lyssna till berättelser, dels för att öka tillgänligheten men också för att nå ännu längre med berättelser om medfött hjärtfel och världens vanligaste missbildning, säger kommunikationschef Mattias Barsk. 

I första avsnittet berättar hjärtebarnsföräldern Oskar om hur hans förstfödda hade hjärtfel och hur det påverkade honom, relationen till sin sambo och barnet i sig. 

– Vi kom aldrig in i babybubblan, säger han. 

Hjärtebarnspodden finns att lyssna på flera plattformar såsom Apple Podcaster och Spotify. 


Om Hjärtebarnsfonden

Varje år får föräldrar till 2000 barn i Sverige beskedet att deras barn har fel på sitt hjärta. Det kan röra sig om allt från mindre hål som växer igen av sig själva till livshotande situationer som kräver omedelbar operationen. I dag lever fler än 70 000 personer med medfött hjärtfel varav ungefär 30 000 är barn. Hjärtebarnsfonden är en riksomfattande, oberoende intresseorganisation som sedan 1975 aktivt arbetar för att ge röst åt hjärtebarnen och deras familjer och därmed synliggöra och förbättra deras ofta mycket tuffa livssituation. Hjärtebarnsfonden samlar drygt 5 700 medlemmar i 13 föreningar över hela Sverige. www.hjartebarnsfonden.se