2021-12-09 09:25Pressmeddelande

Pepparkaksformar designade av barn med hjärtfel

För att uppmärksamma det faktum att 2000 barn varje år föds med hjärtfel lanserar Hjärtebarnsfonden idag julens kanske mest betydelsefulla gåva: pepparkaksformar designade av barn med hjärtfel. 

Idag den 9 december är dagen då vi firar julens mest klassiska kaka, pepparkakshjärtat. Men alla hjärtan har inte en perfekt form. Därför lanserar Hjärtebarnsfonden julens kanske mest betydelsefulla gåva: pepparkaksformardesignade av barn med hjärtfel.

Fyra hjärtebarn, Arvid, Ellie, Alvin och Penny, har fått skapa unika pepparkaksformar som kommer i en exklusiv utgåva om 50 st, handformade av silversmeden Beata Svensson och tillverkade i rostfritt stål. Formarna säljs till ett pris av 350 sek och levereras i en presentlåda, perfekt att ge bort som julklapp.

Kicki, mamma till hjärtebarnet Ellie 8 år:

Varje dag föds 6 barn i Sverige med hjärtfel. Oavsett hur allvarligt hjärtfelet är så innebär upptäckten av ett litet trasigt barnhjärta alltid en livslång oro och sorg för hela familjen. Jag hoppas att många vill baka med hjärtat i år så att vi tillsammans kan hjälpa fler barnhjärtan att, precis som Ellies, fortsätta slå.”

Pepparkaksformarna finns att beställa här. Beställ innan den 15 december för leverans innan jul.

100% av intäkterna går till Hjärtebarnsfonden – organisationen som bidrar till forskning och stöttar barn som drabbas av medfödda hjärtfel och deras familjer.

För bilder klicka här: https://www.dropbox.com/sh/n8mdhe5i55pcc71/AACB9V8tyaupMAaWXYk-U69Ha?dl=0Om Hjärtebarnsfonden

Hjärtfel är den vanligaste medfödda missbildningen. Ett trasigt barnhjärta förändrar allt. Varje år får 2000 familjer i Sverige beskedet att deras nyfödda barn har fel på sitt hjärta. Det kan röra sig om allt från mindre hål som växer igen av sig själv till livshotande situationer som kräver omedelbar operation. I Sverige lever idag 80 000 personer med medfött hjärtfel, varav över 30 000 av dem är barn. Hjärtebarnsfonden är en riksomfattande, oberoende intresseorganisation som sedan 1975 aktivt arbetar för att ge röst åt hjärtebarnen och deras familjer och därmed synliggöra och förbättra deras ofta mycket tuffa livssituation. Hjärtebarnsfonden samlar drygt 6000 medlemmar i 12 Hjärtebarnsföreningar lokalt förankrade över hela Sverige. En trettonde förening är nationellt verksam och samlar vuxna med medfött hjärtfel, GUCH, (Grown up with Congenial Heart Disease) Det är Sveriges enda patientförening för denna grupp.