2024-09-17 11:44Pressmeddelande

Här är Barnens Hjärta 2024 - skapad av hjärtebarn för hjärtebarn

Frida, 4 år, håller en teckning med ett hjärta i olika färger.Frida är den första designern av "Barnens Hjärta" som Hjärtebarnsfonden lanserar i anslutning till Världshjärtdagen.

Stockholm 2024-09-17

Hjärtebarnsfonden lanserar idag en ny och hjärtevärmande tradition: “Barnens Hjärta”. Detta återkommande projekt ger barn med medfödda hjärtfel möjlighet att uttrycka sin kreativitet genom att designa ett unikt hjärta varje år. Det utvalda hjärtat används för att skapa olika produkter som säljs till förmån för barn med hjärtfel och deras familjer.

Varje år föds 2000 barn i Sverige med hjärtfel, och Hjärtebarnsfonden arbetar outtröttligt för att ge dessa barn och deras familjer det stöd de behöver. Med “Barnens Hjärta” vill Hjärtebarnsfonden inte bara öka medvetenheten om medfödda hjärtfel, utan också visa på den styrka och kreativitet som finns hos dessa barn.

En teckning med ett hjärta ritat med många färger.

Första hjärtat i serien – skapat av en modig ung konstnär

Först ut i serien är ett hjärta designat av Frida Holmström, 4 år, som själv har ett hjärta på höger sida i stället för vänster. Hennes design är färgstark, ojämn och full av liv – precis som ett barns hjärta kan vara. Detta hjärta har nu blivit en pin som säljs exklusivt genom Hjärtebarnsfondens hemsida.
Mamma och dotter tittar på bilder på mobiltelefonen.

Lanseringen av det första hjärtat sker i samband med Världshjärtdagen, International World Hearts Day, som infaller den 29:e september.

– Vi är glada över att kunna lansera detta initiativ, säger Mattias Barsk, Marknads- och Kommunikationschef på Hjärtebarnsfonden. Varje hjärta berättar en unik historia om mod, uthållighet och hopp, och vi hoppas att dessa produkter kommer att sprida glädje och medvetenhet över hela landet.

100 procent av överskottet från försäljningen av produkterna går direkt till Hjärtebarnsfondens arbete med att finansiera forskning, stödja drabbade familjer och sprida kunskap om medfödda hjärtfel. Genom att köpa “Barnens Hjärta” bidrar du direkt till att fler barnhjärtan får fortsätta slå.

Se kampanjfilmen här

Såhär ser Fridas pin med Barnens Hjärta ut

Beställningar och leverans

“Barnens Hjärta” kan beställas från och med idag på www.hjartebarnsfonden.se

För mer information om Hjärtebarnsfonden och “Barnens Hjärta”, vänligen kontakta:
Mattias Barsk, Marknads- och Kommunikationschef
Tel: 073 933 06 15
E-post: mattias.barsk@hjartebarnsfonden.se

 


Om Hjärtebarnsfonden

Varje år föds 2000 barn i Sverige med fel på hjärtat. Det kan röra sig om allt från mindre hål som växer igen av sig själva till livshotande situationer som kräver omedelbar operation. I dag lever fler än 70.000 personer med medfött hjärtfel och de blir allt fler. Ett trasigt barnhjärta förändrar allt. Hjärtebarnsfonden är en riksomfattande, oberoende intresseorganisation som sedan 1975 aktivt arbetar för att ge röst åt hjärtebarnen och deras familjer och därmed synliggöra och förbättra deras ofta mycket tuffa livssituation. Hjärtebarnsfonden stödjer också svensk forskning om medfött hjärtfel. Hjärtebarnsfonden samlar drygt 5700 medlemmar i 12 föreningar över hela Sverige.