2021-10-28 05:00Pressmeddelande

Bus eller godis - hjärtsjuka barn bakar digitalt på Halloween

Den första november anordnar Hjärtebarnsfonden sitt första digitala bakevent för barn med hjärtfel. Värd för eventet är 22 åriga Axel Roth som är konditor på NK Art Bakery och som tidigare varit med och tävlat tillsammans med Svenska konditorlandslaget. 

Syftet med Halloweenbaket är att erbjuda en givande aktivitet under höstlovet så att de hjärtebarn som inte fick åka på läger under 2021 får möjlighet att delta i en digital aktivitet istället.

– Vi hoppas att eventet ska bli en rolig grej på höstlovet, alla deltagare har tidigare i veckan fått en goodiebox hemskickad med baktillbehör, presentkort med tillhörande inköpslista och annat smått och gott, säger Elina Bergström, projektledare för Hjärtebarnsfondens lägerverksamhet.

– Under bakeventet kommer de 18 anmälda barnen att baka Halloweencupcakes samt lära sig hur man använder proffsspritsar för ett extra snyggt resultat. Jag kände att jag ville vara med och anordna eventet för att jag vill göra skillnad för de hjärtebarn som är hemma på höstlovet och älskar att baka. Det känns värdefullt för mig att kunna bidra med detta, säger Axel Roth.

Axel Roth är själv född med hjärtfel och har tidigare varit lägerledare på Hjärtebarnsfondens läger. Han brinner för Hjärtebarnsfonden och vill fortsätta bidra till verksamheten på olika sätt. I år valdes han även in i Hjärtebarnsfondens riksstyrelse. 

Halloweenbaket kommer att ordnas på NK Art Bakery måndagen den första november klockan 15.00 där Axel Roth sänder live och instruerar barnen via bildlänk till deras hemmakök. På plats kommer inbjudna journalister att efter avslutat event bli bjudna på det goda bakreslutatet!


Om Hjärtebarnsfonden

Hjärtfel är den vanligaste medfödda missbildningen. Ett trasigt barnhjärta förändrar allt. Varje år får 2000 familjer i Sverige beskedet att deras nyfödda barn har fel på sitt hjärta. Det kan röra sig om allt från mindre hål som växer igen av sig själv till livshotande situationer som kräver omedelbar operation. I Sverige lever idag 80 000 personer med medfött hjärtfel, varav över 30 000 av dem är barn. Hjärtebarnsfonden är en riksomfattande, oberoende intresseorganisation som sedan 1975 aktivt arbetar för att ge röst åt hjärtebarnen och deras familjer och därmed synliggöra och förbättra deras ofta mycket tuffa livssituation. Hjärtebarnsfonden samlar drygt 6000 medlemmar i 12 Hjärtebarnsföreningar lokalt förankrade över hela Sverige. En trettonde förening är nationellt verksam och samlar vuxna med medfött hjärtfel, GUCH, (Grown up with Congenial Heart Disease) Det är Sveriges enda patientförening för denna grupp.

Relaterad media